Szegedi Szabadtéri Játékok jún29-08.20.

Címkék

Hasonló bejegyzések

Szegedi Szabadtéri Játékok

 

Dátum: 2018. június 29.-június 30.
Helyszín: Szegedi Szabadtéri Játékok – Dóm tér szabadtéri színpad

Rigoletto – Szegedi Szabadtéri Játékok 2018

2018-ban is operával indul az évad a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Ismét egy népszerű szerző közönségkedvenc művével igyekeznek majd elkápráztatni nézőket, ugyanis Verdi Rigoletto-ja kerül színre 2018. június 29-én és 30-án.

Az operát utoljára 1987-ben lehetett látni a Dóm téri deszkákon, így sokan fognak örülni az előadásnak. A szegedi Rigoletto teljes szereposztását még nem hirdették ki, de azt már tudjuk, hogy Ludovik Kendi bújik Rigoletto bőrébe.

Dátum:2018.július 05.-06.-07.

A Szegedi Szabadtérire érkezik Tevje, a tejesember és Anatevka polgárainak története, így végre a szegedi nézők is dúdolhatják a Ha én gazdag lennék című slágert. A Hegedűs a háztetőn ugyanis most szerepel először a  87 éves fesztivál műsorán.

A főbb szerepekben Stohl Andrást, Tóth Gabit, Jordán Tamást, Csákányi Esztert, Hevér Gábort és Éder Enikőt láthatják a nézők.

 

Dátum: 2018.július 13.-14.-15.

Varázslatos párizsi forgatag fogadja a nézőt A Notre Dame-i toronyőr előadásain. Victor Hugo regényéből Oscar-díjas csapat, Alan Menken és Stephen Schwartz írt nagysikerű musicalt, mely   2018 nyarán ismétSzegedre érkezik a Dóm téri fesztivál és a Budapesti Operettszínház jóvoltából.

Az eredeti darab alapjául a Disney-rajzfilm szolgált, melynek dalait szintén jelölték Hollywood híres aranyszobrára. Csodálatos történet tárul a nézők szeme elé, melyben a csúf, púpos, ám csupaszív Quasimodo csak arra vágyik, hogy a Notre Dame tornyaiból a párizsi emberek színes forgatagába kerülhessen, legalább egy napra. Megszökik fogvatartójától, az esperes Frollótól, de a tömegbe leérve végül mindenki kegyetlenül bánik vele. Kivéve a gyönyörű cigánylányt, Esmeraldát, akibe Quasimodo, Frollo és Phoebus is beleszeret. A bonyodalmakból csak a hős púpos képes megtalálni a kiutat.

 

Dátum: 2018.júlis 27.-28.-29.

Két fergeteges komédia, a Tévedések vígjátéka és a Vízkereszt, vagy amit akartok után az angol mester leghíresebb love story-ját, a Rómeó és Júliát veszi elő a fesztivál. Három estén át könnyezhetjük meg a “baljós csillagzat alatt született szerelmesek” jól ismert történetét.

 

William Shakespeare – RÓMEÓ ÉS JÚLIA
próza
tragédia két részben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az 1992-es Sister Act című mozi film Whoppi Goldberg főszereplésével óriási sikert

aratott világszerte. Hazánkban Apáca show címmel került a mozikba, s azóta szinte minden évben a TV is leadja a filmet.

A filmből Whoopi Goldberg produceri munkájával készült musical, amit Londonban és a Broadwayn is bemutattak. Az Apáca show musical verziója Braziliától Európán Át egészen Japánig számos országot meghódított már. A siker kulcsa pedig nem csak a jól ismert történet, hanem a legendás zeneszarző Alan Menken, aki a drab zenéjét írta. Nevéhez kötődnek olyan Disney sikerek is mint a Kis Hableány, Aladdin és a Szépség és a Szörnyeteg. Az Apáca show 2018 augusztusától a Szegedi szabadtéri Játékokon lesz látható.

Dátum: 2018. augusztus 10.-11.-12.17.-18.-19.20.